A VÁRADI CSILLAGOK csoport betlehemezése

A SzékelyKapuk-ZöldKapuk nemzetközi ökocivilizációs program keretében betlehemező nagyváradi diákok osztják meg az elmúlt négy évvel kapcsolatos gondolataikat. Mindnyájan a váradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum Váradi csillagok nevű csapatának egykori vagy jelenlegi tagjai. Megszólalnak az őket felkészítő pedagógusok, Benedek Ramóna és Mosoni Erika, valamint Böcskei László nagyváradi megyés püspök is.

Comments 3

  • „Csillagfényes éjszakai pusztán, Betlehemben…, a Minden angyalainak öröménekébe felvett istállóban…, ahol az állatok és emberek világa még… ökológiailag is szeretetkört alkot…, megszületett Jézus… Szolgája lett az ember és az egyetemes civilizáció felemelkedésének…, terjesztve a hála és szeretetöröm kegyelmes fényét a Földön élőkre…, hogy minden időkön át, a magas örökkévalóság éltesse azok lelkét,… akik őt szeretetükbe fogadják… s akiket így fényes magosba emelhet.”

  • Betlehemessel lép ki a szakrális kultúra a világba…, csillagfényéből inspirálódik az újkori dráma, színjátszás, zene, tánc, vers, próza… Marad mindig olyan összművészeti alkotás, ahol minden egyben lehet, ami a nyugati civilizációt táplálja és felemeli 🙂 … Gyertek Betlehemezők! Menjünk idén is egy nagyot Közép-Európában 🙂 !

  • ÜZENET Szerbiából: Kedves Nagyváradi Betlehemezők! Gratulálunk és további csodás betlehemezést kívánunk! Nagyon szép és tartalmas ez a bemutatkozás! Sokat gazdagodtunk általa ! További erőt, egészséget és sok- sok „eredményt” az Örömhíres BETLEHEMEZÉS által! Sok-sok szeretettel, DÉLVIDÉKRŐL/Vajdaságból, a Zentai Betlehemesek nevében: Horváth László/Laci bácsi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük