Ferences ki-mit tud?

Az alábbi szöveg a kolozsvári ferencesek irányából érkezett. Nagyon jó kezdeményezés, szeretettel ajánljuk!

Ferences ki-mit tud?

Leírás: Erdélyben az egyetlen, több száz éve, folyamatosan jelenlévő, napjainkban a legnagyobb számmal bíró szerzetesrend, nem más, mint a barnaruhás barátok, azaz a ferencesek. Jelen vannak Kolozsváron, Szászsebesen, Désen, Kaplonyban, Déván, Székelyudvarhelyen, Gyergyószárhegyen, Csíksomlyón, Esztelneken és Brassóban.

Célunk, hogy 2021. október és 2022. június közötti hónapokban különböző, játékos feladatok által közelebb hozzuk a 800 éves ferences lelkiség és történet részleteit, különösen is az erdélyi vonatkozásokra összpontosítva. A változatos feladatok célja, hogy minden érdeklődőben elmélyítse és/vagy új adalékkal gazdagítsa mindazt, amit eddig tudott/ vagy még nem ismert a ferencesekről.

Megjelenítés dátuma: a Vasárnap és a romkat. ro minden hónap első lapszámában, hogy legyen idő dolgozni és beküldeni.

Korosztály: 6-10. osztály, egyéni részvétellel.

A megoldásokat postán (Oficiul Provincial al Franciscanilor – Ferences ki-mit tud játék, Mun. Cluj-Napoca, str. Emile Zola, nr. 4, 400112, jud. Cluj) vagy emailben az ofmjatek@gmail.com címekre várjuk, minden hónap 30-ig. Elég csak az egyikre beküldeni.

Jutalom: az elképzelés az, hogy elsősorban apró ajándékok (ferences matricás tárgyak) és amennyiben majd a pandémia engedi, a leghűségesebb résztvevőket meghívnánk Kolozsvárra a Rendtartomány központjába, és/vagy bármely más ferences kolostorba, egy 2-3 napos együttlétre…

A romkat-on ez jelent meg eddig: https://romkat.ro/2021/10/03/ferences-ki-mit-tud/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük