RendezŐ bibliatábor Kézdivásárhelyen

A vakáció ellenére három napra (június 16–18. között) újra hangos lett a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum udvara. Első alkalommal tartottak bibliatábort a kantai Szentháromság-plébánia szervezésében, amelynek témája – a KOEN Alapítvány táborterve szerint – Ézsau és Jákob történetére épült.

A RendezŐ című program első napján Jákob és Ézsua születéstörténetén keresztül ismerkedtek meg a gyerekek Isten gondviselő szeretetével, az istengyermekség ajándékának értékességével. Második téma a türelem volt, ezt különböző feladatok és ügyességi játékok által tanulta, gyakorolta a közel 90, hat–tizenegy éves résztvevő. A második napon Jákob meneküléstörténete és házassága elevenedett meg. Isten a nehéz helyzetekben sem hagy egyedül, de az igazán fontos dolgokért Jákobhoz hasonlóan mindenkinek meg kell harcolnia – üzente a Ráhelért 14 éven át szolgáló Jákob története.

A második nap délutánján a témához kapcsolódóan kiscsoportos foglalkozásokra és beszélgetésekre is sor került. A harmadik nap központi témája a megbocsátás és a kiengesztelődés volt, amit Jákob hazatéréstörténetén keresztül mélyítettek el a gyerekek. Ezek apropóján szentgyónásra is lehetőség volt. A délelőtti tematikus előadásokat korcsoportok szerint szervezett foglalkozások követték. A foglalkozásokat ifjúsági énekek, játékos vetélkedők és lelki beszélgetések színesítették. A tábor ünnepélyes szentmisével zárult, amelyben a résztvevők hálát adtak a tapasztalt jóért és Isten áldását kérték az elkövetkezendőkre.

A lelkiekben való növekedést segítő bejárós tábor programjainak megtervezését és lebonyolítását Mészáros Tünde, Constantinescu Iringó, Bíró Zsuzsa és Dezső Zelinda tanárnők, Olasz Béla segédlelkész és sok önkéntes segítette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük