Családos programok a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébánián

A Családok X. Világtalálkozója kapcsán felületünkön is igyekszünk többet foglalkozni a családdal.

A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templom plébánosával, Takó Istvánnal néhány kép kapcsán indult el a családos programokról szóló beszélgetésünk. Elmondta, hogy a plébániára kerülése óta (az elmúlt év augusztus elsejétől) fontosnak tartja a családokkal való kapcsolattartást, a közös programok szervezését.

Elsődlegesen nem előadók meghívásában gondolkodnak, hanem az egymás jobb megismerésére, az együttgondolkodásra, az együtt imádkozásra lehetőséget adó együttlétekben. „Az együtt járás lehetőségeit és alkalmait keressük” – fogalmazott. Ehhez pedig eddig háromféle módot találtak. Először az idei Házasság hetének szombatján jöttek össze a plébánián. A közös beszélgetés, imádkozás idejére gyermekfelügyeletet is biztosítottak. A második alkalom egy vasárnapi szentmise utáni közös, plébániai ebédelés volt. Azon túl, hogy mentesíteni akarták a hölgyeket a főzés terhe alól, itt is az együttléten, a közös beszélgetésen, imádkozáson volt a hangsúly.

A harmadik közös családos program egy kirándulás volt. Június 11-én a festői szépségű Bodoki-tetőre kirándultak az arra vállalkozó közel 50 személlyel. Bár az időjárás nem ígérkezett kedvezőnek, ők Ferenc pápa gondolatainak jegyében – „Aki kockáztat, annak az Úr nem okoz csalódást” – elindultak. Végül jó idő lett és szabadtéri szentmisét is tudtak együtt ünnepelni, majd szalonnasütésre is sor került. „Jók voltak a plébániai együttlétek, de a kivonulás is jó volt. A túra során másként vagyunk jelen, másként figyelünk egymásra. Mindhárom alkalmunk hagyományteremtőnek számít, és mi igyekszünk is folytatni ezeket a plébánia családjaival” – mondta Takó István plébános.

Képek: Takó István, Kotró-Kosztándi László

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük